Over ons

Brabant Beeld biedt de belangstellende een journalistieke kijk in provincie Noord-Brabant en de verschillende zaken (gebeurtenissen en activiteiten) die in de provincie plaatsvinden.

Noord-Brabant is een provincie in het zuiden van Nederland, grenzend aan België. Tot aan de 17e eeuw was Noord-Brabant onderdeel van het Hertogdom Brabant, waarvan nu een groot deel in het huidige België ligt. De naam Brabant is afgeleid van een samenvoeging van braec, dat drassig land betekent, kenmerkend voor het soort grond in de provincie, en bant dat streek betekent. Belangrijke steden binnen de provincie zijn onder andere Breda, Eindhoven, Tilburg, Roosendaal, Oosterhout, Helmond en de hoofdstad 's-Hertogenbosch.

Peter Braakmann is een beroepsfotograaf uit Oudenbosch, een plaats in de gemeente Halderberge. Fotografie is niet alleen zijn werk, het is ook zijn passie. Of het nu om een persoonlijk project gaat of om de creatie van iets nieuws. Met veel enthousiasme fotografeert hij mensen en situaties en weet hij de juiste snaar te raken.

Hij vereeuwigt met zijn fotografie het beeld bij de inwoners en andere belangstellenden. Hij zorgt ervoor dat de inwoners van gemeente Halderberge en provincie Noord-Brabant en de activiteiten die daar plaatsvinden in beeld vastgelegd worden en dat voor de toekomst ook blijven.